Somodi Nóra
- dentálhigiénikus és fogászati szakasszisztens

Somodi Nóra dentálhigiénkius és fogászati szakasszisztens         A fogászat területén 2001-ben fogtechnikusként kezdtem pályafutásomat. Az alkotás öröme mellett egyre inkább hiányzott az emberekkel való személyes napi kapcsolat.

        2005-ben a Szentágothai János Egészségügyi Szakképző Iskolában megszereztem a fogászati asszisztensi végzettségem. Tudásomat,hogy elmélyítsem a szakmámban, 2007-ben klinikai fogászatai higiénikus szakvizsgát tettem.

        Mivel szakmámban a maximumot szeretném nyújtani, szaktudásomat azóta is folyamatosan bővítem továbbképzéseken. Ezalatt az idő alatt és azóta is nagyon sok tapasztalatot szereztem.
A páciensekkel való kommunikáció és empátia nélkülözhetetlen,ahogy az irántuk való elkötelezettségem is,ami minden nap motivál.

        Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a tökéletes, precíz ellátás mellett az oldott légkör létrehozására és fenntartására. Ehhez természetesen hozzájárul a váró barátságos hangulata, modern és profi gépekkel felszerelt korszerű rendelő és a szakmailag emberileg kiválóan felkészült többi Pheidas-csapat tag.
        Célom a páciensek instruálása,motiválása a professzionális szájhigiéniára a számukra optimális módszerek segítségével.
        Boldoggá tesz, ha a páciensek bizalommal fordulnak hozzám szájápolási kérdéseikkel, így a sikereket közösen érjük el. Fontos számomra, hogy minden páciens elégedetten, mosolyogva távozzon.

Tevékenységeim:

  • professzionális fogtisztítás
  • ultrahangos fogkőeltávolítás
  • intraolrális homokfúvás
  • polírozás
  • tájékoztatás a táplálkozás szájhigiéniai vonatkozásairól
  • megfelelő szájhigiénia egyéni kialakítása
  • figyelemfelhívás a rendszeres fogászati gondozás fogorvosi ellenőrzés fontosságára